De beroepskwalificatie Erfgoedregistrator is goedgekeurd door de Vlaamse regering en online gepubliceerd. Dit profiel is opgesteld door het Departement Onderwijs van de Vlaamse overheid, met input vanuit het cultureel- en onroerend-erfgoedveld. FARO begeleidde het volledige traject in aanloop naar de erkenning van het profiel. De Vlaamse Kunstcollectie participeerde aan het traject en was een van de mede-indieners.

De erfgoedregistrator registreert of begeleidt het registreren van erfgoed en actualiseert die registratie, om een erfgoedwerking of erfgoedpraktijk kwaliteitsvol te ondersteunen en te vrijwaren voor de toekomst.

De officiële beschrijving van het profiel ‘Erfgoedregistrator’ is handig als inspiratiebron voor het opstellen van vacatures en vormt een brug naar vorming en opleidingen voor (toekomstige) medewerkers.

Ondertussen loopt er een nieuw beroepskwalificatietraject, met het oog op het profiel Dataconservator.

Raadpleeg de beroepskwalificatie Erfgoedregistrator.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: