Op 11 december 2020 vond de derde sessie van IIIF Fridays plaats. IIIF, kort voor International Image Interoperability Framework, is een opkomende standaard voor de uitwisseling van beelden. Met de IIIF Fridays willen we de mogelijkheden van IIIF samen verkennen.

Welke IIIF-viewer kies je best? AMSAB-ISG (Donald Weber, Kim Robensyn en Tecle Zere) deelt haar ervaringen hierover. Nastasia Vanderperren (meemoo) geeft tips en tricks om IIIF eenvoudig te embedden in een nieuwsbrief of website. Katrien Deroo (Openbare Bibliotheek Brugge) bespreekt een mooi voorbeeld van het gebruik van de Storiiies, een app voor digitale storytelling. Dries Moreels (Universiteitsbibliotheek Gent) toont hoe je IIIF-links kunt terugvinden om ermee aan de slag te gaan. We sluiten af met de IIIF-survey, een bevraging voor geïnteresseerden in de Collegagroep IIIF. Koen Calis (Openbare Bibliotheek Brugge) is deze keer moderator van dienst.

Interesse in IIIF? Sluit je dan aan bij de collegagroep IIIF via info@IIIFcollegagroep.be en blijf zo op de hoogte van nieuwe initiatieven.

De collegagroep IIIF is een initiatief van meemoo, VKC, Universiteitsbibliotheek Gent en Openbare Bibliotheek Brugge.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: