Het VKC-ecosysteem werd opgezet om in functie van interne en externe museumprocessen metadata uit de museale registratiesystemen en beelden uit de DAM-systemen voor hergebruik te ontsluiten. Deze zomer werd ook een configuratietool opgeleverd voor het ecosysteem. Met deze tool kan het ecosysteem met een spreekwoordelijke druk op de knop worden uitgerold voor geïnteresseerde musea op hun eigen of ingehuurde servers. Via de tool kunnen in de toekomst ook verbeteringen aan het ecosysteem vlot worden uitgerold.

Verder wordt in een proefopstelling ook gewerkt aan een geautomatiseerde tool voor conditierapportage op basis van IIIF-annotatie, en aan de koppeling van het ecosysteem aan de meemoo-endpoints op de artinflanders-beeldbank. Dat laatste moet er dan weer toe leiden dat digitale foto’s uit het meemoo-ecosysteem door het VKC-ecosysteem kunnen worden opgevraagd.

Meer informatie
Meer info bij pascal.ennaert@vlaamsekunstcollectie.be.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: